Förvandla din trädgård

Det är något speciellt med trädgårdsmöbler i bambu. Denna populära utomhustrend är en av de mest mångsidiga som finns. Möbler i bambu används både inomhus och utomhus eftersom bambu är ett fantastiskt material och ger dig otroligt många exteriörmöjligheter. När du använder bambu får du in olika kulturella vibbar. Inred med en mysig bohemisk design eller en avslappnad loungeatmosfär. Trädgårdsmöbler i bambu passar nämligen i alla inredningar. Låt oss visa varför du bör dekorera din trädgård med bambu!

Fördelarna med bambu

Väljer du trädgårdsmöbler i bambu får du möbler som är både hållbara och miljövänliga. Detta organiska material är den snabbast växande växten i världen. Trädgårdsmöbler i bambu är slitstarka, vilket innebär att du kommer att kunna njuta av dem i många år framöver. För att inte tala om hur vacker det är, med sin naturliga glans, ljusa nyanser och minimalistiska detaljer. Bambu är ett mångsidigt material som kan kombineras med trämöbler och till och med glas- eller metalldetaljer.

Lounge eller enskilda möbler – du väljer!

När du tänker på trädgårdsmöbler i bambu är kanske det mest naturliga att tänka på inbjudande soffor av bambu. En vacker bambusoffa förgyller vilken uteplats eller altan som helst. Det naturliga materialet är stilrent samtidigt som det ger en mysig känsla men det finns även mängder med andra möbler. Matsalsbord, bänk, parasoll, soffbord. Du väljer helt och hållet vilken kombination du vill ha. Älskar du att sola finns det naturligtvis både estetiskt vackra men också sköna solstolar och solsängar i bambu. Gillar du lounge-möbler finns det mängder med olika alternativ för dig. Utöver soffa, bord, fåtöljer i bambu kan du kombinera med olika dynor. Dessa finns i olika färger och olika fasthet och hårdhet. Även dessa ger dig en unik möjlighet att kombinera din trädgård eller uteplats på oändligt många sätt.

Svårt att sköta?

Det är verkligen inte så svårt att sköta om dina nya trädgårdsmöbler. För att förlänga bambuns livslängd, bör du behandla möbeln med ett skyddsmedel innan du börjar använda möblerna. Efter detta bör du rengöra dina möbler med jämna mellanrum. Som minimum en gång om året, för att undgå att ytan blir mottaglig för smuts, fett och damm. Du börjar med att rengöra möbeln med en ren trasa med såpa och vatten. När du gjort detta torkar du möbeln med en torr trasa eller låter den lufttorka ordentligt innan användning. Behandlingen av bambu skall alltid ske i fibrets riktning. Utöver detta bör du torka av allt som spills på möbeln med detsamma för att minska risken för märken och svampangrepp. Med tidens gång kommer bambun gradvist tappa i färg, detta då det är ett naturmaterial. Detta är helt naturligt och ytan får då en grå patinafärg. 

Styla dina nya möbler

Matcha gärna dina nya trädgårdsmöbler med andra naturmaterial som trä eller rotting. Lägg till nyanser av gröna, jordnära toner och naturliga växter. En trädgårdsdekor i bambu behöver ofta matchande belysningsarmaturer för att framhäva dess skönhet. Lägg till några ljusslingor, bambulyktor eller lampskärmar gjorda av papper eller naturliga tyger.